De Collectie

 

In de Baroniezaal van het museum wordt een beeld gegeven van de ontwikkeling van het Hedels Kasteel. Ook worden de voorwerpen getoond die eind jaren 70 van de vorige eeuw bij het kasteel monument zijn opgegraven.

In de Muntkamer kunt u de 34 muntstempels van de voormalige Hedelse Munt zien die zijn gevonden bij de opgravingen van de kasteelfundamenten. De Muntkamer van het museum geeft een beeld van een plaatselijk particulier muntbedrijf, waarin de gevonden muntstempels een hoofdrol spelen.

Het museum beschikt over een agrarische afdeling met een uitgebreide verzameling in Hedel gebruikte landbouwwerktuigen en gereedschappen. Een voorbeeld daarvan is het z.g. Hedels wagentje uit 1913, gemaakte door Hezemans en Van Diessen, dat tot in de jaren zestig van de vorige eeuw nog in gebruik was.

Verder beschikt het museum over een verzameling foto’s, krantenknipsels, kaarten, tekeningen en prenten.

Hedels wagentjeUw tentoonstelling?
Het museum beschikt over een ruimte waar wisselende exposities kunnen worden gehouden over uiteenlopende zaken. Het historisch Museum stelt kunstenaars uit Hedel en de Bommelerwaard in de gelegenheid tegen een bescheiden vergoeding om hun werken tentoon te stellen in deze wisselexpositieruimte. Meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laatste Nieuws

article thumbnailIn april 2020 was het 75 jaar geleden dat de Slag om Hedel werd...
article thumbnailVanaf 1 augustus 2020 zal het museum beperkt worden...
Zaterdag 12 oktober wordt de aftrap gegeven voor de...