62 21

Komende september organiseert het Historisch Museum Hedel een tentoonstelling over het hoge water en de evacuatie van Hedel in januari 1995. Heeft u materiaal dat we bij deze tentoonstelling kunnen gebruiken, zoals foto's, video, brieven of ander materiaal dat we kunnen gebruiken, laat het ons weten via ons email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan contact met u op!

U kunt natuurlijk uw materiaal ook brengen als het museum is geopend (zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 en maandagavond 19.00 - 22.00 - 2e pinksterdag gesloten).

Tentoonstelling Jan van der Stelt

foto jan van der stelt

Jan van der Stelt woont sinds zeven jaar met zijn vrouw in Hedel. Sinds kort zijn ze ouders van een dochter. Vroeger op school vond hij het al leuk om te tekenen, maar heeft er daarna jaren niets meer mee gedaan. In 2013 kreeg hij toch weer belangstelling voor zijn oude hobby en begon aan een teken- en schildercursus. Op deze cursus, die hij nog steeds met veel plezier volgt, heeft hij verschillende technieken geleerd en zich daar verder in verdiept. Inmiddels tekent en schildert hij al weer een aantal jaren en vindt het leuk om dit met deze tentoonstelling te delen.

Verschillende werken van hem zijn te zien zijn, van tekening tot schilderij met wisselende onderwerpen. Van zwart /wit tot in felle kleuren, al met al een boeiende expositie met veel verscheidenheid. Kom gerust eens kijken en laat je verrassen.

Museum gesloten

home foto museum

Het museum is gesloten van 17 december tot en met 7 januari. We hopen u weer te mogen begroeten vanaf 9 januari.

Rudolf R.Gras Beeldend Kunstenaar ’s-Hertogenbosch

RudRudolfGrasolf R.Gras is geboren tussen de verf en de Oost-Indische inkt. Van jongs af aan hadden tekenen, schilderen en boetseren zijn grote interesse. De opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de vrije Academie in Amsterdam en de Academie voor Schone Kunsten (hoge graad) in België, hebben hem in de basis artistiek gevormd. Zijn hele leven is hij bezig geweest in artistieke beroepen. In de jaren '90 kwam de sterke drang bij hem op om zich full-time bezig te gaan houden met tekenen en schilderen. Het liefst werkt hij thematisch en figuratief. Hij is steeds op zoek naar “dat andere”, en probeert sfeer en kleur samen te brengen. Zijn schilderijen laten vaak menselijke gebeurtenissen zien, vaak humorvol weergegeven. Tijdens deze expositie in het Historisch Museum in Hedel laat hij een overzicht van zijn werk zien.  Met o.a. ook schilderijen gemaakt in de Bommelerwaard, 's-Hertogenbosch e.a. plaatsen.

Op Koningsdag (27 april) is de kunstenaar  tussen 14 en 16 uur persoonlijk aanwezig.

Laatste dag Tentoonstelling 1200 jaar Hedel

Logo Hedel 1200 jaar lnd thumbAan alles komt een einde, dus ook aan de zeer succesvolle tentoonstelling 1200 Jaar Hedel. Zaterdag 17 oktober is de laatste dag van de tentoonstelling 1200 jaar Hedel. Bent u nog niet geweest, dan is 17 oktober uw laatste kans. Er zijn in de komende weken nog DVD's en munten te koop tijdens onze openingsuren.

Brengt u deze dag liever door in de buitenlucht? Ga dan kijken bij onze Hedelse Tennisvereniging De Winkels die op zaterdag 17 oktober een Historisch Tennis Toernooi organiseert. Aanvang 10.00.

Expositie Yvonne Hooijmans

Vanaf 24 oktober kunt u drie weken lang elke zaterdagmiddag het werk van Yvonne Hooimans bekijken in ons museum. Haar werk is kleurrijk, vloeiend en beweeglijk, waarbij ze geïnspireerd is door impressionisten. Heel bijzonder is dat haar werken geen titels hebben, maar dat ze er stiekem wel koosnaampjes bij heeft bedacht. Toegang is gratis.

Yvonne Hooijmans small