Nieuws

 

  • RABO Clubactie van start

    Rabo Club Support klein 2023

    Binnenkort kunt u als RABO lid weer op ons stemmen in de RABO Clubactie. Met uw bijdrage kunnen we verdere stappen zetten in de digitalisering van onze collectie.

    Dank voor uw stem!!

  • Rob Boerjan exposeert voor de derde maal in ons museum!

    Rob Boerjan 2023 

    Rob is in 1948 geboren in Batavia (Jakarta). De overtocht van Indonesië naar Nederland heeft zo’n grote impact gehad op hem als klein kind dat hij in het tekenen en schilderen een uitlaatklep heeft gevonden voor zijn indrukken en emoties. Dit heeft hem later doen besluiten om van het schilderen zijn beroep te maken. Hij studeerde tekenen /schilderen en grafische vormgeving aan de kunstacademies van ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven.


    Daarna heeft hij ruim 30 jaar lesgegeven aan volwassenen in tekenen/schilderen en grafische technieken in centra voor creativiteit in ‘s-Hertogenbosch, Vught , Rosmalen en Schijndel.
    De inspiratie voor zijn schilderijen haalt hij uit zijn eigen ervaring, de reizen die hij heeft gemaakt, de natuur , de mens en alle vormen en kleuren die hij ziet. Hij wil in zijn werk uniek zijn, zoekt naar nieuwe technieken en onderwerpen, daarom is zijn werk telkens weer anders, maar toch herkenbaar.


    Nog steeds werkt hij in zijn atelier met veel inspiratie en plezier aan nieuwe schilderijen.
    Omdat Rob dit jaar 75 is geworden, is het een mooie gelegenheid om zijn werk te laten zien in de tentoonstelling: “Door de jaren heen”.
    De expositie is te bezoeken vanaf 27 april van 11.00 tot 17.00 uur,
    29 april van 14.00 tot 17.00 uur
    6 en 13 mei van 14.00 tot 17.00 uur
    1 en 8 mei van 19.00 tot 22.00 uur
    In het Historisch Museum, Voorstraat 2, 5321 GH Hedel.

  • Ruilbeurs op 4 maart in dit museum!! Foto-expositie ‘Historisch Bommelerwaard, van verleden tot heden’

    Groeten uit Hedel AH tentoonstelling

    Ook fotoplaatjes aan het sparen voor het ‘Historisch Verzamelalbum Bommelerwaard’ van de Albert Heijn Zaltbommel? Tussen 14 januari en 3 april kun je in de streekmusea in Hedel (tot en met 4 maart 2023), Zaltbommel en Kerkdriel nog meer ontdekken over onze regionale historie.

    Per museum zijn er andere foto’s uit de eigen collectie te zien die aansluiten bij het, door de Historische Kring Bommelerwaard, prachtig samengestelde verzamelalbum. Bezoek deze drie gratis tentoonstellingen en kom meer te weten over de gehele streek. In ons museum laten we in deze tentoonstelling veel foto’s zien van de Hedelse brandweer. Verder hebben we de afgelopen jaren veel materiaal mogen ontvangen van Kronenburg, de fabriek in Hedel waar veel blusvoertuigen werden gemaakt. In deze tentoonstelling kunt u dat allemaal bekijken.

    Voor bezoekers uit Ammerzoden en Well hebben we een aantal boeken liggen met oude foto’s en prentbriefkaarten.

    De museummedewerkers kunnen u vaak van alles vertellen over de boeiende Bommelerwaardse en Gelderse historie. In elk museum kun je in februari of maart ook terecht voor een ruilmiddag/avond voor de AH-fotoplaatjes: De eerste is op zaterdag 11 februari in Zaltbommel van 13:00 tot 17:00 uur. Voor ons museum is dit op 4 maart a.s.

    De exposities zijn mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland / #gelderseverhalen.

  • In memoriam Eep Muijderman

    In memoriam Eep M

    Op 16 december 2022 is, op 91 jarige leeftijd,  in zijn woonplaats Geldrop Eep Muijderman overleden. Eep Muijderman was één van oprichters van de Stichting Hedels Historie in 1978. Hij was een drijvende kracht achter het tot stand brengen van het museum.

    Eep was een oud-Hedelnaar, zoon van de toenmalige veearts Muijderman. Hij woonde voor oorlog tot aan zijn huwelijk in een woning naast afrit van oude verkeersweg, met uitzicht op de haven en de brug. (Nu het oude Polderdistrictshuis).

    Hoewel Eep na zijn huwelijk elders is gaan wonen, bleef Hedel hem steeds trekken. Zolang het ging, liet hij geen paardenmarkt verstek gaan en bleef altijd zeer geïnteresseerd in het wel en wee van ons museum.

  • In Memoriam Theo Lentjes

    Theo Lentjes

     

    Op 12 mei 2022 is Theo Lentjes in de leeftijd van 94 jaar overleden. 

    Theo is tientallen jaren als vrijwilliger verbonden geweest aan ons museum, in diverse hoedanigheden. We konden altijd op hem rekenen.

    Mede door hem is ons museum tot stand gekomen en heeft de geschiedenis van Hedel en haar inwoners een gezicht gekregen.  

  • Koningsdag 2022

    IMG 20220414 WA0005

    Op de komende Koningsdag zijn we weer als vanouds geopend. Er is een mooie tentoonstelling van Hanneke van der Linden (olieverf), Gérard Glaudemans (bewerkt hout) en Henk Hofmans (ijzer). Daarnaast kunt ook weer de bekende fotoalbums raadplegen en onze vaste collectie.
    Het museum is op Koningsdag geopend van 11:00 tot 17:00. Gratis toegang.

  • Voorjaarstentoonstelling 2022

    Hout

    Eindelijk weer een voorjaars tentoonstelling in ons museum.
    Vanaf 16 april exposeren Hanneke van der Linden (olieverf), Gérard Glaudemans (bewerkt hout) en Henk Hofmans (ijzer). De drie kennen elkaar al jaren en zijn ook al jaren actief bezig met hun materialen, maar hebben nog nooit een aanleiding gevonden om in ons museum te exposeren.
    Na enige aanmoediging van uit ons museum is het dan eindelijk zover en laten zij hun werk de komende drie weken op zaterdag middagen en maandagavonden zien. De tentoonstelling is ook te zien op Koningsdag.
    Bijzonder is dat de tentoongestelde wensboom na de tentoonstelling wordt geschonken aan het hospice in Zaltbommel.
    We hopen u te mogen begroeten in ons museum!

  • We zijn weer normaal open op zaterdagmiddagen en maandagavonden

    Coronavirus

     

     

    Vanaf maandag 21 maart 2022 zijn we ook weer op maandagavonden geopend, naast de zaterdagmiddagen. We hopen u spoedig weer te zien in ons museum!

  • Bezoek 30 officieren van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene aan Hedel

    Battlefield tour PIB

    Op dinsdag 28 september 2021 hebben 30 officieren van het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene Hedel bezocht als onderdeel van een leiderschap dag, maar ook om een z.g. battlefield tour te doen.

    Rond 23 april 1945 heeft de Prinses Irenebrigade immers een belangrijke slag geleverd in Hedel, waarbij 12 Irenebrigade militairen hun leven verloren. Op bijgaande foto is te zien dat uitleg wordt gegeven over het verloop van de gevechten en de posities die toen werden ingenomen. Verder werden de belangrijkste gevechtslocaties bezocht, waaronder boerderij De Woerd.

     

     NH Kerk PIBIn de NH Kerk, waarin destijds zware man tegen man gevechten plaats vonden, ontvingen de officieren uitleg over de acties in en rond de NH Kerk. Heel bijzonder was dat één van de laatstlevende deelnemers aan de gevechten ook aanwezig was, dhr Frans van der Meeren, 96 jaar oud.

     

     

     

    KOkosmatLater op de dag bezocht het gezelschap de speciale tentoonstelling die het Historisch Museum Hedel heeft gewijd aan de gevechten van de Prinses Irene Brigade in en rond Hedel. In het museum werden officieren beëdigd en moesten ze trouw zweren aan het regiment. Bijzonder is dat de eed van trouw moet worden gedaan op de kokosmat uit de officiersmess van het opleidingscentrum Congleton in Engeland, waar de Prinses Irene Brigade militairen in de tweede wereld oorlog werden opgeleid.

     

  • Museum weer zonder afspraak te bezoeken

    home foto museumIn verband met recente verlichting van de coroma maatregelen, kan het museum weer zonder afspraak worden bezocht op zaterdagmiddag . Wel dient u de 1.5 meter rregel in acht te nemen. Het kan voorkomen dat het museum het maximaal aantal bezoekers heeft bereikt van 1 persoon per 5 m2. In dat geval zullen we pas weer een bezoeker toelaten als er iemand vertrekt. Graag uw begrip...

    Voorlopig zijn we op maandagavonden nog gesloten.

  • Corona Maatregelen vanaf 15 december 2020

    In verband met de nieuwe Corona maatregelen van de regering is het museum gesloten tot nader order...

    Coronavirus

  • Verbeterde en duurzame verlichting tentoonstellingsruimte.

    Overzicht verlichting2Tot voor kort maakten we voor de belichting van onze objecten op de benedenverdieping gebruik van ouderwetse spotlights met een hoge wattage en halogeen spotjes. Naast veel licht, genereerden de lampen ook veel warmte en was het aandoen van de verlichting een kostbare zaak. Bovendien was de uitlichting van de objecten ook niet altijd optimaal.
    Voor de vervanging van de oude verlichting hebben we gebruik gemaakt van de adviezen van Lumilab, dat trouwens ook de installatie verzorgde. We beschikken nu over LED verlichting waarmee we heel gefocust objecten kunnen uitlichten, maar ook een hele wand kunnen belichten. De spotjes zijn aangebracht op rails, waardoor we heel flexibel zijn geworden en samen met de exposant kunnen kijken welke belichting optimaal is.
    Op aanraden van Lumilab hebben we ook LED strips aangebracht in sommige vitrines, waardoor objecten er niet alleen beter uitzien, maar er ook een speciaal effect ontstaat in de tentoonstellingsruimten.
    “De hele operatie levert een belangrijke energie besparing op en is gunstig voor de duurzaamheid”, aldus de penningmeester.

  • Foto tentoonstelling Slag om Hedel weer te zien

    Ruines RK en NK kerken

    In april 2020 was het 75 jaar geleden dat de Slag om Hedel werd gestreden. Deze strijd vond plaats tussen de Prinses Irenebrigade en Duitse troepen. In de Hervormde Kerk van Hedel vonden man tegen man gevechten plaats. In deze gevechten sneuvelden 12 soldaten van Prinses Irenebrigade en 52 Duitse soldaten. Het dorp Hedel werd voor 85% verwoest.

    Soldaat PIB in actieDe slag werd geleverd van 22 tot met 26 april 1945. Uiteindelijk werd opdracht gegeven aan de Prinses Irenebrigade om terug te vallen op hun uitgangspositie aan de Brabantse zijde, de Maas over. Op 5 mei 1945 vond de onvoorwaardelijke capitulatie plaats van alle Duitse troepen in Europa.

    In ons museum is een gedenkwaarde tentoonstelling ingericht die de slag om Hedel in woord en beeld vertelt. De tentoonstelling laat ook de gezamenlijk inspanningen van de bevolking zien om Hedel weer op te bouwen. Op veler verzoek is deze tentoonstelling weer te zien...

  • CORONA Virus UPDATE 5 juni 2021

    U kunt ons weer bezoeken, maar er zijn beperkingen:

    De openingstelling is beperkt tot de fototentoonstelling "Slag om Hedel". Alle andere ruimten zijn niet toegankelijk.

    • Deze tentoonstelling is alleen op zaterdagmiddag toegankelijk, tijdens de normale openingstijden (14:00 – 17:00). Op maandagavonden blijft het museum tot nader bericht gesloten
    • Bezoek alleen op afspraak via 06-12138658 en maximaal 5 bezoekers per uur
    • De nodige maatregelen zijn getroffen om hygiëne te waarborgen
    • Houdt u aan 1.5 meter afstand en volg de aangegeven looprichtingen
    • Het toilet is afgesloten gedurende de opening.
    • De bezoekduur is maximaal 1 uur

     

     

     

     

    Coronavirus

     

     

  • Gesloten

    Museumin1200jaarklein

    Het museum is wegens omstandigheden op 1 december 2018 gesloten.

     

    Excuses voor het ongemak.

  • Tentoonstelling Yvonne Hoooijmans

    Voor de tweede keer exposeert Yvonne Hooijmans haar schilderijen. Nieuw maar ook wat eerder werk kunt u zien in het Historisch Museum Hedel. Kleurrijk, vloeiend en beweeglijk, speels en spiritueel zijn de kenmerken van haar vrije werken. Maar ook haar realistische portretten van mens en dier vertonen deze kenmerken die typerend zijn voor haar werk.

    U bent welkom tijdens onze openingstijden. Tijdens de Paardenmarkt op 5 november is het museum gesloten.

  • Alles Anders

    Helma Kluft

    Alles verandert, de seizoenen, de mensen, en de smaak, en hierdoor het werk, van Helma Kluft en Henk Murraij. De komende weken exposeren zij weer in ons museum vanaf 27 april tot en met 19 mei op onze vaste openingsdagen en tijden.

    Kom vooral kijken!

    Henk Murraij

     

     

  • Gesloten

    home foto museum

     

    Het museum is gesloten van 19 december 2017 tot en met 6 januari 2018. Vanaf maandag 8 januari zijn we weer geopend op onze vaste tijdstippen elke maandagavond tussen 19.00 - 22.00 uur en op zaterdag middag van 14.00 - 17.00 uur.

    Wij wensen u prettige feestdagen en hopen u in 2018 weer te mogen begroeten

  • Paardenmarkt 2017

    home gebouw

    In verband met de jaarlijkse Paardenmarkt is het museum op 6 november 2017 gesloten.

  • DVD Hedel 1955 en 1965

     

    Misschien heeft u de videobanden nog en moeten deze worden vervangen? We hebben de videos gedigitaliseerd en in een heel beperkte oplage beiden op 1 DVD gezet.Voor € 15 is de DVD van u. Niet on-line te koop, maar wel in ons museum als we geopend zijn op zaterdag tussen 14.00 - 17.00 en op maandag van 19.00 - 22.00.

    .DVD Cover voor website

  • Oproep

    62 21

    Komende september organiseert het Historisch Museum Hedel een tentoonstelling over het hoge water en de evacuatie van Hedel in januari 1995. Heeft u materiaal dat we bij deze tentoonstelling kunnen gebruiken, zoals foto's, video, brieven of ander materiaal dat we kunnen gebruiken, laat het ons weten via ons email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan contact met u op!

    U kunt natuurlijk uw materiaal ook brengen als het museum is geopend (zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 en maandagavond 19.00 - 22.00 - 2e pinksterdag gesloten).

     

  • Tentoonstelling Jan van der Stelt

    foto jan van der stelt

    Jan van der Stelt woont sinds zeven jaar met zijn vrouw in Hedel. Sinds kort zijn ze ouders van een dochter. Vroeger op school vond hij het al leuk om te tekenen, maar heeft er daarna jaren niets meer mee gedaan. In 2013 kreeg hij toch weer belangstelling voor zijn oude hobby en begon aan een teken- en schildercursus. Op deze cursus, die hij nog steeds met veel plezier volgt, heeft hij verschillende technieken geleerd en zich daar verder in verdiept. Inmiddels tekent en schildert hij al weer een aantal jaren en vindt het leuk om dit met deze tentoonstelling te delen.

    Verschillende werken van hem zijn te zien zijn, van tekening tot schilderij met wisselende onderwerpen. Van zwart /wit tot in felle kleuren, al met al een boeiende expositie met veel verscheidenheid. Kom gerust eens kijken en laat je verrassen.

  • Rudolf R.Gras Beeldend Kunstenaar ’s-Hertogenbosch

     

    RudRudolfGrasolf R.Gras is geboren tussen de verf en de Oost-Indische inkt. Van jongs af aan hadden tekenen, schilderen en boetseren zijn grote interesse. De opleidingen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de vrije Academie in Amsterdam en de Academie voor Schone Kunsten (hoge graad) in België, hebben hem in de basis artistiek gevormd. Zijn hele leven is hij bezig geweest in artistieke beroepen. In de jaren '90 kwam de sterke drang bij hem op om zich full-time bezig te gaan houden met tekenen en schilderen. Het liefst werkt hij thematisch en figuratief. Hij is steeds op zoek naar “dat andere”, en probeert sfeer en kleur samen te brengen. Zijn schilderijen laten vaak menselijke gebeurtenissen zien, vaak humorvol weergegeven. Tijdens deze expositie in het Historisch Museum in Hedel laat hij een overzicht van zijn werk zien.  Met o.a. ook schilderijen gemaakt in de Bommelerwaard, 's-Hertogenbosch e.a. plaatsen.

    Op Koningsdag (27 april) is de kunstenaar  tussen 14 en 16 uur persoonlijk aanwezig.

  • Museum gesloten de komende weken

    Logo Hedel 1200 jaarHet museum is gesloten van 14 december 2015. Vanaf 11 januari 2016 bent uw weer van harte welkom!

  • Laatste dag Tentoonstelling 1200 jaar Hedel

    Logo Hedel 1200 jaar lnd thumbAan alles komt een einde, dus ook aan de zeer succesvolle tentoonstelling 1200 Jaar Hedel. Zaterdag 17 oktober is de laatste dag van de tentoonstelling 1200 jaar Hedel. Bent u nog niet geweest, dan is 17 oktober uw laatste kans. Er zijn in de komende weken nog DVD's en munten te koop tijdens onze openingsuren.

    Brengt u deze dag liever door in de buitenlucht? Ga dan kijken bij onze Hedelse Tennisvereniging De Winkels die op zaterdag 17 oktober een Historisch Tennis Toernooi organiseert. Aanvang 10.00.

  • Expositie Yvonne Hooijmans

    Vanaf 24 oktober kunt u drie weken lang elke zaterdagmiddag het werk van Yvonne Hooimans bekijken in ons museum. Haar werk is kleurrijk, vloeiend en beweeglijk, waarbij ze geïnspireerd is door impressionisten. Heel bijzonder is dat haar werken geen titels hebben, maar dat ze er stiekem wel koosnaampjes bij heeft bedacht. Toegang is gratis.

    Yvonne Hooijmans small

  • Museum gesloten

    Op zaterdag 19 september is het museum gesloten. Graag verwelkomen we u op maandag 21 september vanaf 19.00 uur of zaterdag 26 september vanaf 14.00 uur.

  • Hedel 1200 jaar: klinkende munt!

    De Stichting Paardenmarkt Hedel en het Historisch Museum geven samen een munt uit, als aanvulling op de speciale vlag, het gedenklied en de DVD. De beeldenaar laat het hoofd van een paard zien en de keerzijde het stempel van de Baronie van Hedel (met dank aan het Stadskasteel Zaltbommel). Er zijn er nog zeven te koop in ons museum voor € 10 per stuk

    Munt-Stempel 640x640Munt-Logo 6-1 640x640

  • Vlagt u al??

    Vlag in actie We komen de Hedel 1200 vlag al geregeld tegen en de straten knappen er zichtbaar van op! Voor €10 heeft u er een. Wilt u dit toekomstige collectors item ook hebben, ga dan naar de DA drogist Van der Schoot, of naar Jeroen Zien & Zijn om er een te kopen. Tijdens de openingstijden van het museum kan het natuurlijk ook!

  • Wist u dat....

    BronsgroenSpeciaal voor Hedel 1200 jaar onze dorpsgenoot Ben van Bronkhorst een speciaal lied heeft gemaakt? Tekst sluiten we bij, dan kunt u vast oefenen!Hedel tussen Maas en Waal

  • Heel Hedel vlagt èn kijkt de DVD!

    Logo Hedel 1200 jaar lnd thumbSPECIALE AANBIEDING!

    Bij een speciaal feest hoort een speciale prijs! Graag bieden wij u een combi voordeel: speciale Hedel 1200 jaar vlag èn de Hedel 2003 DVD voor maar € 17,50!

  • Hedel 2003, de DVD

    Geschiedenis wordt natuurlijk ook gemaakt. Daarom heeft het Historisch Museum Hedel in 2003 urenlang gefilmd in Hedel. Het Regionaal Archief Rivierenland heeft de videobanden gedigitaliseerd en daarom zijn we in staat geweest om een er een DVD over te maken. We rijden rond door Hedel en komen allerlei mensen tegen die wat wilden vertellen en natuurlijk hebben we ook de scholen bezocht. Het lijkt kort geleden, maar wat een verschillen kunnen we zien. Op 10 september is de première in ons eigen Gelre's End.

    In het museum ligt tijdens de openingstijden een intekenlijst voor de DVD. Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Teken dan in. De prijs van de DVD zal € 10 bedragen.

    logo-site2 Logo RAR web

  • Heel Hedel vlagt

    Bij een feestelijke gebeurtenis hoort een vlag. Daarom hebben we speciale Hedel 1200 vlaggen laten maken die u thuis of bij u bedrijf kunt uithangen. Het logo is ontworpen door de Hedelse vormgever Jan van Hekezen. Dat we de vlag voor slechts € 10 kunnen verkopen is mogelijk gemaakt door Brandt + Fernhout.

    Wilt u een vlag? In het museum ligt al een bestellijst tijdens de openingsdagen op maandag avond en zaterdagmiddag en vanaf 1 augustus bij DA drogist Van der Schoot.

    Logo Hedel 1200 jaar lnd thumbLogo Brandt en Fernhout

     

  • Stillekus aon

    Stillekus

    We konden, na de zeer succesvolle tentoonstelling van 2012 niet wachten met een vervolg tentoonstelling. Stillekus aon’ werd er steeds geroepen en eindelijk is het zover: op 25 april kunt u weer genieten van de creativiteit van Helma en Henk in pastelkrijt, van stillevens in acryl, portretten, bloemen en reusachtige dames. Bent u ook benieuwd? Kom de komende drie weken kijken in ons museum. Zie onze agenda voor de openingstijden.

  • Ineke van Schijndel en Joke Jacobs

    Op 28 maart,4 en 11 april exposeren Ineke van Schijndel en Joke Jacobs in ons museum.

    Joke Jacobs maakt handgevormde keramische vazen,schalen, wanddecoraties en beelden van Indiase, Braziliaanse en Chinese
    speksteen en exposeert haar werk al bijna 25 jaar op bijzondere locaties in Nederland.

     

    Ineke van Schijndel maakt schilderijen en pentekeningen. Ze schildert vooral landschappen, modellen en bloemarrangementen. Samen met vier andere kunstenaressen is ze onderdeel van de Baussant Groep, genoemd naar de Franse plaats Saint Baussant, waar ze gezamenlijk inspiratie hebben opgedaan.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    De tentoonstelling is gratis toegankelijk op de zaterdagen en
    maandagen van 28 maart tot en met 11 april.

  • Komende activiteiten

    Binnenkort in het museum:

    24 april tot en met 11 mei: schilderwerken van Helma Kluft en Henk Murray

    Augustus- oktober: aandacht voor 1200 jaar Hedel!

  • Het paard wordt geplaatst op 16 december 2014

    Op 16 december 2014 wordt het nieuwe Hedelse bronzen paard weer op zijn sokkel worden gezet. Pijnenburg Betonboringen zal het paard plaatsen. De Gemeente Maasdriel zal de sokkel opknappen. Voorlopig zal het paard achter bouwhekken worden gezet tot 8 januari 2015. Op die dag om 14.30 zal de brugemeester van Maasdriel, Henny van Kooten het beeld onthullen.

    Het paard wacht intussen gespannen af in Druten........

    Klein nieuw paard

  • Het Hedelse paard terug

    Zoals u al eerder heeft kunnen lezen dat het Hedelse paard weer terugkomt op de sokkel die voor het museum staat.

    Zoals u kunt zien op de foto werkt beeldend kunstenares Elly Korstjens (ex inwoonster van Hedel) heel hard aan het kleimodel van het paard dat binnenkort naar de bronsgieterij zal gaan. Daarna moet het nog worden bewerkt en kan het worden geplaatst.

    Blijf regelmatig op onze site kijken om te zien wanneer het zal worden geplaatst!

  • Mededelingenkastje

    De oudere Hedelnaren zullen zich nog herinneren dat aan de zijkant van het voormalige gemeentehuis (thans ons museum) een mededelingenkast hing.

    In de mededelingenkast werden allerlei aankondigingen gedaan zoals:

    • voorgenomen huwelijken,
    • gemeentelijke verordeningen en
    • besluiten.

    Sinds enkele weken hebben we een replica van de kast opgehangen. Hierin kunnen

    • niet-commerciële,
    • niet-ideële en
    • niet-politieke mededelingen

    worden opgehangen, na beoordeling door het bestuur van de Stichting Hedels Historie.

    De voorwaarden waaronder mededelingen kunnen worden geplaatst in het mededelingenkastje zijn te verkrijgen in het museum.

  • Vernieuwde website

    In 2014 heeft Historisch Museum Hedel de opdracht gegund aan mVm-Webdesign.nl om een geheel nieuwe website te realiseren. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang.